Forfatter av House of Math bloggartikkelMuhammad Haris · 

Hvordan pandemien har endret måten vi lærer på

Elev som har nettundervisning

De siste to årene har endret måten mennesker samhandler med andre mennesker på. Menneskelig interaksjon har vært og vil alltid være en essensiell del av læringsopplevelsen. All undervisning fra barneskole til universitetsnivå har gått gjennom en stor forandring og tilpasset seg den globale pandemien. Da pandemien rammet verden, stod samfunnet helt stille. Kjøpesentre? Stengt. Restauranter? Stengt. Skoler og universiteter? Stengt. Men verden stoppet ikke. Vi mennesker har en fantastisk tendens til å tilpasse oss vanskelig situasjoner og denne pandemien var intet unntak. Vi formet dermed nye sosiale normer i livene våre, som å holde avstand og bruke maske. Læringsmetodene ble også tilpasset situasjonen. Vi skal nå ta en titt på hvordan læringen utviklet seg da resten av samfunnet stod stille.

Digital undervisning

Undervisning gjennom skjermen er et av de mest åpenbare tilskuddene i utdanningen under pandemien. Den manglende muligheten til å møte andre mennesker i de innledende stadiene under pandemien var en gyllen mulighet for ulike kommunikasjonsplattformer som Microsoft Teams og Zoom. Eleven kunne være hvor som helst i verden med kilden til all læring i hendene. Høres helt perfekt ut, ikke sant? Ingen grunn til å vente på bussen, lange reisetider og man får til og med litt ekstra søvn. Men som alt annet har dette fordeler og ulemper. La oss ta en titt på noen av problemene knyttet til digital undervisning.

Distraksjonene

Skjermer kommer med endeløse distraksjoner, enten det er en kort YouTube-pause eller en rask runde med videospill, er det lettere enn noen gang å bli distrahert. Det vil også være vanskelig å for lærere holde et ordentlig øye med eleven, noe som gjør at minuttene med distraksjon fort kan bli til timer.

Mangel på samhandling

Å sitte i et klasserom har sine fordeler for å kunne øke læringsviljen. Under en interaktiv time mellom lærer og student, vil studenten bedre forstå konseptet ved å studere. Hva som skal til for å lære det som undervises og hvorfor skal man lære dette. Det nettbaserte alternativet mangler dette interaktive miljøet, som kan gjøre det vanskeligere for eleven å holde motivasjonen oppe og forstå temaet ordentlig.

Mangel på opplæring

Med ankomsten av flere nye læringsmetoder kommer også lite eller ingen opplæring til lærere som medfører lang tilpasningstid. Dette resulterte med forvirring og sløsing med tid i startfasen. Fullføring av pensum til normert tid ble et nytt problem.

Hybrid læring

Når tilstanden gradvis har gått tilbake til normalen har ikke læringen gått helt tilbake til det som tidligere var ansett som normalt. Digital undervisning ga oss mange verdifulle lærdommer som har ført til at verden ser på en hybrid læringsmetode som mest ideell. En kombinasjon av digital undervisning og klasseromsundervisning vil for mange være den nye normalen. Denne hybridløsningen fører med seg en rekke fordeler. La oss ta en titt på disse fordelene.

Mindre fravær

Se for deg at du virkelig ønsker å få med deg en viktig time, men du er tilfeldigvis syk denne dagen. I det gamle systemet hadde du ikke hatt noe annet valg enn å gå glipp av timen, men med den nye normalen er sjansen stor for at timen blir tatt opp. Hvis læreren av en eller annen grunn ikke er tilgjengelig en dag, kan de enkelt ta opp timen og sende den til elevene.

Digitale lærere

Selv om nettundervisning eksisterte før pandemien, ble etterspørselen skutt i været under pandemien på grunn av problemene som dukket opp under digital undervisning. Si at du ikke helt klarte å forstå et konsept som ble undervist i timen. Nå kan man veldig enkelt få hjelp av en privatlærer til å få en bedre forståelse av det du ikke skjønte i timen.

Visuell læring

Verden beveget seg mot digitale klasserom allerede før pandemien, men mangelen på trening og motivasjon resulterte i en sen fremgang. Etter å ha mestret digital undervisning, er ikke lenger et problem for lærere å håndtere et digitalt klasserom. Dessuten er digitale klasserom i ferd med å bli en nødvendighet for læreplanen som kom under pandemien. Det er flere og flere digitale tavler og bærbare datamaskiner i klasserommet, som ikke bare hjelper til en forbedret skolehverdag, men som også åpner en ny verden for elever som lettere lærer gjennom visuell undervisning.

Bedre leksehjelp

Nå som trenden ved å tilføre digitale medier i utdanningssystemet er økende, utvikles det stadig bedre praksiser for leksehjelp. Enten om du bruker en chat for raske og gode svar på leksene dine eller om du vil bruke digitale plattformer for å få hjelp med mer komplekse prosjekter, er det klart at de nye praksisene for leksehjelp er en enorm forbedring for å tilrettelegge best mulig for elevene.

Hva kan fremtiden bringe?

Man kan ikke med sikkerhet si hva som ligger i vente for utdanningssystemet, men en ting er sikkert; digital undervisning har kommet for å bli. Pandemien har ført til at vi har fått en bedre undervisningsform som er mer inkluderende, mer effektiv og mer fleksibel.


Privatundervisning

  • Personlig oppfølging
  • Tilpasset læringsplan
  • Skreddersydd coaching
  • Fleksibel timeplan
  • Digitalt eller fysisk

Fra - per time

Bestill

Videochat med privatlærer

  • Live videochat med privatlærer
  • 15 minutter ekspresshjelp
  • Åpent hver dag
  • Velg mellom norsk- eller engelsktalende privatlærere

- per økt

Bestill

Chat med privatlærer

  • Døgnåpen live chat med privatlærer
  • Umiddelbar mattehjelp
  • Pensum fra 1.-13. trinn

Gratis!